Använda cykelhjälm eller inte?

Något det ibland debatteras om, det är huruvida vuxna ska ha på sig cykelhjälm eller inte. Det finns en lag som säger att barn under 15, de ska det, men detsamma gäller inte vuxna. Dock borde alla tänka på sig själva och vara aktsamma om huvudet. En olycka på cykel, utan hjälm på huvudet, det kan skada rejält, så köp en cykelhjälm som passar! En bra passform är viktigt, viktigare än att du ser snygg ut i den! Dock finns det ju idag hjälmar som kan ge dig båda delarna.

Se till att använda cykelhjälm

Egentligen kan man tycka att det ska vara lag för alla att bära cykelhjälm inte bara för barn och unga. Du som är mot att bära hjälm när du cyklar, tänk bara på de risker du faktiskt utsätter dig för. I en cykelolycka så är de vanligaste skadorna att du slår i tinningen eller bakhuvudet. I allra värsta fall kan detta vara ett så kraftigt våld mot ditt huvud att du dör. Om du ändå klarar dig, så kan det ge dig bestående men så som trötthet, kronisk smärta och kognitiva svårigheter.

Genom att använda en cykelhjälm så drar du ner risken för huvudskada en hel del. Idag är det allt för många som skadas i samband med cykling där en hel del kunnat slippa detta om de burit hjälm.

Var en bra förebild

Om du har barn så kan du agera som bra förebild genom att ta på dig hjälm när du ska cykla. Idag är det cirka 40 % av alla vuxna som bär cykelhjälm. Var en som går emot den negativa statistiken! Det finns ju idag så många snygga och säkra hjälmar att köpa, så det är värt att faktiskt rufsa till frisyren för den. På Decathlon kan du hitta bra hjälmar för både vuxna och för barn.