Naprapat Sollentuna hjälper

Även om naprapatisk behandling kan hjälpa till med det mesta finns det några symtom och problem som är de vanligaste. Dessa kan du säkert känna igen. Om du upplever något av dessa problem, tag kontakt med en naprapat.

Diskproblem i ryggraden

Disken är en liten broskdyna som sitter mellan ryggradsbenen. Ryggproblem är en av de vanligaste problemen som naprapat Sollentuna brukar få hantera. Disken brukar vara en stor del av problemet. Det mjuka geléliknande centrumet innesluts av lager av fibrösa vävnader. Varje skiva fungerar som en koppling, distans och stötdämpare för ryggraden. När de är friska tillåter skivorna normal böjning och vridning. Eftersom ryggradsskivorna har en mycket dålig blodtillförsel, är de beroende av cirkulationen av ledvätskor för att tillföra näringsämnen och driva ut avfall. Om en ryggradsled tappar sin normala rörelse och denna pumpverkan försämras, försämras diskens funktion. Som en våt svamp är en frisk skiva flexibel. En torr svamp är hård, styv och kan lätt spricka. Så börjar många diskproblem.

Artros

Artrit är ett tillstånd som kännetecknas av gradvis nedbrytning av ledbrosket, vanligast i kroppens viktbärande leder såsom knän, höfter och rygg. Det är också vanligt i nacke och händer. När leden bryts ner kan det leda till stelhet i lederna och ökad belastning på musklerna. Eftersom ledfunktionen förändras kan det leda till rörelsekompensationer och belasta andra delar av kroppen. Även om degenerativa förändringar är vanliga med åldern leder de inte automatiskt till smärta. Forskning visar att det inte är degenerationen av leden som är ansvarig för smärtan utan de effekter degenerationen har på hur leden fungerar, särskilt stelhet och muskelansträngning. Naprapatbehandlingen fokuserar på återställande och underhåll av funktion genom att betona ledrörelser och öka musklernas förmåga att stödja och stabilisera de drabbade lederna.

Nacke och ländryggsmärta

Subluxationer, felställningar i ryggraden, är en av de vanligaste orsakerna till nack- och ländryggssmärtor. När kotorna är felinriktade, sätter de tryck direkt på ryggradsnerverna, vilket orsakar smärta. Muskelspasmer kan sätta in, vilket kan öka trycket ytterligare. Detta extra tryck kan orsaka ännu mer inflammation och irritation, vilket leder till ännu mer smärta. Stretching och massage kan ofta bara tillfälligtvis lindra smärtan, eftersom orsaken (subluxationen) inte har åtgärdats. En kiropraktisk justering fokuserar på att korrigera orsaken.

Ischias

Ischiasnerven är en lång nerv som utgår från nedre delen av ryggen och som sträcker sig ner på baksidan av benet. När denna nerv är irriterad kan den orsaka smärta, domningar, svaghet eller andra symtom i nedre delen av ryggen och ända ner i benet. Det finns flera möjliga orsaker till detta tillstånd. En felinställd kota kan orsaka inflammation i lederna, vilket sätter press på nerven. Utbuktande diskar och muskelspasmer kan också orsaka tryck på ischiasnerven. Flera andra tillstånd kan orsaka detta symptom, så en fullständig utvärdering skulle behövas för att korrekt bedöma den exakta orsaken.

Klämd nerv

En nerv i kläm är ofta en kraftigt sammanpressad nerv, vanligtvis orsakad av en felinriktad kota. När nerver kommer i kläm blir de allvarligt inflammerade och muskler kan krampa, vilket orsakar ännu mer obehag. Även här behövs en fullständig genomgång för att bedöma exakt orsak och behandling.